HyLAW Projekt


A HyLAW kifejezés a "hydrogen" valamint a "law" (mint jogszabályok) angol szavak összevonásából áll, és maga a projekt a hidrogén és tüzelőanyag-cellás (HTC)
technológiákkal kapcsolatos jogi, adminisztratív akadályok azonosítását és megszüntetését célozza. Ez az oldal a 2017-2018-ban, 18 európai országban, köztük Magyarországon
megvalósuló HyLAW projekt fontosabb információit, eseményeit, eredményeit foglalja össze. Az említett országokban összesen 23 partner működik együtt a Hydrogen Europe
nevű szervezet koordinációjával, és a projekt hazai partnere az MTA Természettudományi Kutatóközpont (MTA TTK), amely munkáját jelen projekt keretében Egyesületünk is segíti.

National Policy Paper
A HyLaw projektben résztvevő partnerek szakpolitkai áttekintést és ajánlásokat tartalmazó munkaanyagokat (National Policy Paper, NPP) készítenek az egyes alkalmazási területekre.
A Magyarországra készített NPP-k a következő linkekről szabadon letölthetők: HyLaw Workshop, Budapest: 2018. szeptember 27.
A HyLaw Projekt keretében minden résztvevő országban egy-egy úgynevezett HyLaw Nemzeti Workshop kerül megrendezésre, amelynek keretében bemutatásra kerülnek projekt fontosabb hazai tevékenységei és eredményei. A tervezett rendezvényünk – I. része – lényegében a HyLaw Projekt magyarországi Workshopja; II. része pedig az előzőekhez részben kapcsolódó hidrogén-mobilitási, hidrogén-energetikai konferencia.
A rendezvény fő célja, hogy bemutassa a célcsoportot képező szakpolitikusok, hatósági szakemberek számára a hidrogén (mint üzemanyag, mint energiatároló médium), és a főbb hidrogén-technológiák (járművek, töltőinfrastruktúra, energiatermelés, energiatárolás) alkalmazása előtt álló főbb jogi, adminisztratív akadályokat. Ismertesse a célcsoportokkal a hidrogén-technológiák jelenlegi fejlettségi szintjét, piaci helyzetét. Részben közös gondolkodás során javaslatokat adjon a jogi, adminisztratív akadályok feloldására.
A helyszínen kiállításra és a hosszú ebédszünetben bemutatásra került egy Honda Clarity Fuel Cell, azaz egy hidrogén tüzelőanyag-cellás személyautó is. Fényképek a HyLaw workshop, Budapest: 2018. szeptember 27.

Vissza a főoldalra